En mustig grönsaksgryta (türlü)


Ikväll är barnen hos sin pappa och det är alltid svårare att göra riktig mat när de inte är hemma. Det blir oftast enklare sallader. Men jag hade lite grönsaker i kylen som jag behövde använda innan de blev för dåliga därför blev det en gryta. Men seriöst? Det här med veckomatsedel. Jag måste bli bättre på det. Då kan man ju bestämma på söndagen hur veckan kan se ut och handla efter det. Vore så mycket bättre. Jag gör det ibland men sen händer saker i vardagen och så sumpas mina fina planeringar.

När det kommer till grönsaksgrytan, så blev den verkligen underbart god. Jag tillagade den i en tryckkokare och då går det ju också väldigt fort och smakerna gottar sig bättre. Man kan även lägga i andra grönsaker som morötter och potatis. Hoppas det smakar!
Och hey! Följ mig gärna på instagram yaseminskok. Nu ska jag titta på The Americans på Netflix. :)

Grönsaktgryta türlü
1 lök
1 msk tomatpuré (helst turkisk ex. märket Burcu)
2-3 st skivade vitlökstklyftor
3-4 st charliston paprika
2 st skalade och tärnade auberginer
1 st skalade och tärnade zucchini (squash)
2 st krossade tomater
salt, peppar, lagerblad, paprikapulver, torkad mynta

Stek löken till de gulnar och rör sedan i tomatpurén som får puttra lite. Lägg i vitlöksklyftor, grönsakerna, kryddor och täck med vatten. Låt det sedan puttra på låg värme i 20-30 minuter i tryckkokare. Servera med vitlöksyoghurt.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP