Stjärnkocken Alexander tävlingstränar till kock-EM inför publik

Alexander Sjögren, Sveriges representant i Bocuse dÓr, kock-EM, har full fokus på sin rätt. Han har övat i snart tre månader på sin huvudrätt. Kock-EM är den 10-11 maj i Budapest. Och nu övar han inför hejande publik på Gastro Nord mässan.

-       Så hårt han jobbar. Ja, det är inte lätt, säger någon till sin vän som står och tittar på framför honom.

Jag är helt såld på hans fokus och koncentration. Han lägger en svampkräm på någon ätbar platta samtidigt som han säger till Hampus Risberg som hjälper honom att förbereda gelén. I juryns motivering stod det ”lekfull genomarbetad prestation”. I pressmeddelandet säger han ”Det känns verkligen positivt att få chansen att träna inför publik”.


Jag närmar mig mig en normalbyggd kille i kockkläder och frågar honom vad han lagar för något. Han börjar berätta detaljer av alla delar men det enda jag hinner höra är att det är huvudrätt, någon svampsås och hjortonfyllning. Han fortsätter berätta att det är inför kock-EM han tränar och att han gör om rätten flera gånger under dagen. ”Igår var vi kvar till klockan halv fyra”, säger Fredrik Lundgren. Han var tidigare Alexanders chef och är nu med och stöttar honom inför tävlingen. Här har han hjälp av Hampus men i Budapest kommer det vara en ungersk kille.
Jag frågar honom hur många länder som kommer vara med i tävlingen och får till svar att det är 20 länder i Europa. Går det bra kan det fortsätta till Bocuse dÓr, kock-VM, världens mest prestigefyllda kocktävling enligt Gastronomi Sverige. Och i en intervju till Sydsvenskan säger Alexander självsäkert att ”Det blir seger”.  Vi önskar honom all lycka. 

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP