Smakrik tomatrisotto med ruccola


Risotto är ett nytt inslag här hemma hos oss. Uppskattat av de små. Helgen gick fort. Mötte upp mina vänner från improteatern i fredags. Först gick vi och åt på "Bara enkelt" på Skånegatan. Sedan gick vi och såg "Presens" på improteatern på Söder. De var riktigt underhållande och efteråt gick vi hem till Joel och körde själva teater sent in på midnatt. Så jäkla kul och härligt gäng. I en scen var Erik en rysk matkock som bara ville ha vodka i sin mat och jag var yogatjejen som kastade hans flaska och bad honom följa min andliga väg. Haha ni hör hur det kan sluta. :)

Tomatrisotto
4 dl arborioris, 1 knippa lök, färsk 6 tomater 2 msk smör 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1/2 dl pinjenötter 100 g rucola 1 msk olivolja 2 krm + 1 tsk salt 50 g parmesanost, riven 2 krm svartpeppar, nymald

Tillagning: 30 min
1. Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min. 2. Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min. 3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt. 4. Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Servera med salladen.

Recept: Allt om mat

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP