Ät mera spenat och få starkare ben

Det är faktiskt sant. I spenat finns vitamin K som är jätteviktigt för kroppens benuppbyggnad. Den innehåller också mycket järn. Så frossa i spenat. Och det här receptet var faktiskt riktigt gött. Så mild smak och fetaosten lyfte verkligen fisken och framhävde dess goda smak. Mums.....

Fiskgratäng med spenat & fetaost 2-4 portioner
2 schalottenlökar, 1 vitlök, 1 tsk olivolja, 200 g spenat, 2 dl grädde, Salt och vitpeppar, 4 bitar torsk, cirka 600 g 100 g fetaost + (150 g färsk spenat)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka schalottenlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök tillsammans med spenat. Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg torsken i en smord ugnsform. Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost. Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter. Servera med färsk bladspenat.

Recept: Den NYA GI-metoden av Lauritzson & Davidsson

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP