Sol, bad och liv i Miami BeachHemkommen från min resa i Miami Beach, Florida, USA. Jag är här med mamma och båda barnen.
Väl framme i Miami Airport plockar hotellets shuttle upp oss och vi kom fram smidigt. Det första dagarna har barnen jetlag och vaknar i stort sett mitt i natten. Det som jag märkte var att här känns allt dubbelt så dyrt, folk är vänliga och havet är vågigt!

Första dagen går vi ner på ”Collins avenue” och hittar en livsmedelsbutik "Wallgreens". Där handlar vi mjölk, färdigskivade frukter och yoghurt. Sedan går vi ner till stranden och äter bland alla gröna palmer. Det är lugnt på morgonen och fuktigt i luften. Människor som sittet längs murkanten i ”parken” hälsar på oss. Känslan av att inte behöva stressa till jobb eller måsten får mig att bli så lugn.

En dag på stranden
Vi fortsätter ner mot stranden "Ocean avenue", tar av oss flip flops och går till solstolarna genom den långa sanden på 90 meter. För varje gata finns det en ”Lifeguard” i olika färger och former. Vera tycker en av dem ser spännande ut och tar sig uppför trappan. Jag fotar samtidigt som en mås flyger ovanför hennes huvud. Fotot blir symboliskt för platsen och jag delar den med mina vänner på Facebook.

Vi fortsätter dagen med att bada i havet, ligga och sola och barnen leker med sand och boll. Det är nära 30 grader och jag smörjer barnen med solkräm. Ändå blir de mot slutet av dagen röda på näsa och axlar. Det blåser mycket och vågorna i havet är stora. Flaggorna idag är röda och lila. Det betyder att man ska vara försiktig för magneterna som finns och för de kraftiga vågorna. Livvakten blåser emellanåt i sin pipa och varnar de som simmar ut för långt. Ibland hör inte den som är ute och simmar så livvakten får kasta sig ut i vattnet för att säga till. Att det i luften hörs helikopter ljud emellanåt är inget konstigt och påminner mig om Miami feelings från Hollywood filmerna.

Strax mot lunch tid börjar barnen bli hungriga. Vi hade gått förbi ett bageri som har nybakta croisannter och focassia bröd. Jag går in där och köper med mig lite till familjen. När vi börjar äta står måsarna ovanför oss och försöker vänta på rätt tillfälle att sno en bit mat. Ungefär så här såg våra dagar ut från förmiddag till kväll. Vissa dagar hänger vi på eftermiddagen i hotellets takterass pool. Barnen hittade alltid vänner, både svenska, turkiska eller andra som de fick prata engelska med. För Emin var det inga problem att kommunicera med vänner. Tänk att dagens 9-åringar förstår engelska så väl. Mycket tack vare sociala medier och dataspel på engelska. Sociala medier underlättar också att de kan hålla kontakt. Emin addar några av sina vänner på instagram. Och med den turkiska familjen från Schweiz byter vi telefonnummer med för att besöka senare.


Strosa runt Art Deco distrikten På kvällarna var barnen rätt trötta och stannar på rummet med mamma och tittar på Cartoon Network. Själv utforskar jag staden och tar en tur runt distrikten bland Art Deco husen. När jag hör den dunkande musiken längs strandvägen, ser de upplysta neonskyltarna på byggnaderna kommer jag i riktig stämning och går gungandes och knäpper med fingrarna. Hälsar på folk, pratar med olika personer från Turkiet och Sverige och hänger på ett fik med några från Sverige. En annan dag går jag runt Lincoln road och shoppar kläder och smycken. Besök även Espanyola way.

Utflykter i Miami beach
Att ta sig runt i Miami Beach är enklast med bil. Men för den som inte har bil ordnar både hotell eller andra företag som ex. miamidoubledecker olika turer.
Det går också utmärkt att utforska stan med en cykel genom att hyra cyklar från citybike.
Jag tar två turer med guidning; en Miami Beach city med båttur runt Star Island. Och sedan en Everglade tur för att träffa alligatorer i parken.


Att hitta hälsosam mat i USA
Efter tredje dagen bodde vi på ett hotell där det ingick frukost. Allt var väldigt sött. Gröt som är söt, bagels med marmelad, frukt yoghurt och stora muffinsar. Tur nog hittade vi två favoritställen med hälsosam mat. Ett var ett baguetteställe ”La baguetterie” mittemot hotellet och var riktigt poppis. Man kunde välja mellan baguette eller croissanter med valfritt innehåll. Inte långt därifrån på Washington avenue fanns ”Juice&Java” som serverade gröna sallader, wraps, quesedillas och goda smoothies.
Annars blev det mycket pizza och hamburgare. Pizzorna var riktigt stora och goda. Mums! Vi testade också lite tapas och kubansk mat. Sushi finns också för den med ha-begär.
Går att hitta riktiga märkes fynd
På Miami Beach finns det shopping på två ställen; Art Deco distirktet eller på Lincoln road. Det bästa är på Lincoln road där du hittar GAP, HM, Guess, Club Monaco, MAC och flera andra stora märken. Här kan du fynda märkesglasögon eller märkesskor som converse, UGG´s, Vans, Keds, Minnetonkas, Cats, med mera. Vill du som jag hitta Ralph Lauren kläder beger du dig till närmsta varuhus cirka en halvtimme bort till Adventura Mall.
Finns även ett outlet Sawgrass Mills som inte jag hann besöka.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP