Madonna underhöll och berörde – sjöng för offren i Paris M A D O N N A (Rebel Heart Tour, Stockholm, 15 november 2015)

Igår var jag en av de lyckliga som var på Madonnas spelning i Stockholm på Tele2 arenan. Det var cirka 40.000 fans i medelåldern som var där för att se superdivan på scen. Och vilken SHOW! Waow! Hennes entré är helt enastående, när hon slussas ner från taket i en bur, och jag känner av gåshuden i armen. Det känns overkligt att se henne stå på scen framför mig, och jag förundras över hennes energi med tanke på hennes ålder nära 60.

Att underhålla, tillsammans med alla dansare och rekvisita, det kan hon verkligen. Showen utmärks av kvinnlighet, sexism, religion men också mångfald. Hon har en stor skärm i bakgrunden och under ett uppträdande kan man se olika flaggor och ikoniska bilder från världen där även de dansande dervisherna Mevlana syns. Showen känns rätt i tiden och man har använt sig av den senaste tekniken för att få det att kännas digitalt. Madonnas kostym har också varit i fokus i media med namn som Gucci, Prada, Moschino klänningen i swarovski kristaller till "Material Girl", Alexander Wang och den fina långa kappan och matador dräkten från Fausto Paglisio samt skor från Miu miu. Läs mer om outfiten här.

Madonnas ton var inget förvånande utan hon var väldigt bossig och bestämd. Pratade mycket om sexpack och hade kul. Hon kallade publiken allt från bitches till pussies. Bästa låten var den franska låten "La vie en rose" som hon tillägnade Paris och offren. Hon avslutade med Holiday och fick stora delar av publiken att stå upp och dansa till låten.

Det som gjorde showen speciell och minnesvärd var hennes tal och tysta minut för offren i Paris. Väldigt fint tal som kom från hjärtat. Här kan ni se hela talet på Youtube från hennes manager Guy Oseary. 

Tack Madonna för denna oförglömliga kväll. Som R&B sångerskan Aaliyah (RIP) skulle ha sagt "Age ain´t nothing but a number"

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP