Barnfavoriten: Chokladfudge med jordnötter

fudge

CHOKLAD! Vem gillar inte det. Jag måste ha i mig en bit dagligen till kaffet. Och när de är så här mjuka och goda är de en favorit hos äldre som små och skonsamma för tänderna. :) Jag använde mörk choklad med hallontryffel och då fick fudgen en härlig smak av den syrliga och goda hallonbäret också. Det här receptet är så enkelt, eftersom du inte behöver koka den kondenserade mjölken. Gott till jul eller året om hos oss som älskar choklad. 

Chokladfudge med jordnötter 
30 bitar
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl jordnötter, hackad

1. Smält chokladen över vattenbad. 2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet. 3. Rör ner de hackade nötterna i chokladsmeten. 4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. 5. Skär fudgen i avlånga bitar.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP