Underbara sockerfria chokladbollar med smak av hallon


Fredagsmys: Så bakar du med barn (utan socker)
Emin är 9 år och tjatar om att få baka sötsaker jämt. Han kan bläddra igenom recept i timmar. Det är alldeles underbart om det inte vore för sockret och vetemjölet, vilka kan störa blodsocker nivåerna. Tur är väl att det idag finns efterrätter utan socker och gluten. Som de här goda chokladbollarna med smak av hallon.

Ingredienser
6 dl fiber havregryn
200 gr färska dadlar
6 msk kokosolja
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
3 msk raw kakao
Smaksätt med hallon
ev kaffe

Kokosflingor för att rulla bollarna

Börja med att mixa dadlarna och oljan till en smet i en matberedare. Går inte smeten ihop späd med lite kaffe. Rulla små bollar och rulla i kokos och ställ kallt i kylen. 

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP