Harry Pottermuséet i Watford - ett måste för Harry Potter geaks

HP_4


På bilden ovan ser ni ingången till Harry Pottermuséet och en jättegla Emin. Tänk att det är här de har spelat in första filmerna. Tanken är bara helt crazy!

Introduktion
I hallen kunde man lämna in sin väska och ytterkläder i garderoben. Vi stod först i kö i cirka 15 minuter och kom sedan till rummet där de berättade om skaparna bakom Harry Potter.

Därefter togs vi in i biosalongen där de visade en kort snutt med skaparna och filmen.

Dörren till Hogwarts skolan fanns bakom bioduken. De som fyllde år ropades fram och tillsammans med guiden öppnade de dörren. Detta ögonblick kändes magisk när man såg in i den stora matsalen, som har utgjort en så stor del av Harry Potter.

Matsalen var helt magisk
Den intresserade kan se hur varje karaktärs kläder ser ut. Matsalen är riktigt stor och att få uppleva den är awesome. Den iakttagande kan se att karaffen på bordet är format som ett grishuvud. Samtidigt som vi går runt pratar guiden om de olika elevhemmen bland annat om Gryffindor och Slytherins kläder.

Utställning med allt du kan tänka dig från filmerna
Här fanns varje detalj från filmerna, de olika rummen från filmscenerna. I ett av rummen kan man få filma när man åker på en kvast. Här var det lång kö och dyrt var det att köpa med sig filmen. På en annan station kunde man lära sig olika svärdkast tekniker. Vid ingången fick barnen ett passliknande fodral i vilken barnen kunde stämpla på olika stationer. 

harrypotter2

HP_rum1

Restaurang - Perfekt timing för att vila och återhämta
Här kunde man dricka den ökända butterbeer. Den blev väldigt omtyckt av 8-åringen, som sökte recept när vi kom hem och ville fortsätta dricka drycken. Jag låter bilderna få tala för sig själva. 

HP_rum5

HP3

wands

Utomhus fanns nattåget
Här fanns Natttåget, Harry Potter fosterfamiljs hus, bron, motorcykeln, mm.

Sluttampen
Tekniska avdelningen för hur man ex. har fixat Hagrids huvud. Visades noggrant hur det gått tillväga för att skapa honom. I slutet av muséet fanns en shop där man kunde köpa allt från stavar till kläder.

Information 
Boka biljett: Biljetter bokar du hemifrån på http://www.wbstudiotour.co.uk/.

Resa dit: Om du åker från London tar du dig dit med tåg från Euston till Watford Junction. Därifrån går det Harry Potter bussar till museet. Från Heathrow går direktbussar.

Martina  – (12 mars 2015 07:51)  

Oj vilket ställe! Spännande kan jag tänka mig :-)

Yasemin  – (12 mars 2015 09:31)  

Tack Martina, kul med hälsning. Ser att du skriver på som tidigare. :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP