Saftig persikokaka med kardemumma

persikopaj

I Mitt köks senaste nummer hittade jag detta goda recept på persikokaka med kardemumma. Den är bakad med kesella och därför är den väldigt saftig.

100 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl kesella
2 tsk kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 mogna persikor

Grädde till servering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker. Till ett ägg i taget och rör om. Rör ner kesella. Mortla kardemummakärnorna. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i smeten. Blanda väl.
Halvera, kärna ur och skiva persikorna.
Smörj en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Lägg persikobitarna på smeten i ett mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en provsticka. Den ska vara torr. Servera kakan ljummen med grädde.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP