My Paris 3: en Paris guide

Måndag 19 maj, 2014. My Paris 3: en Paris guide 

eiffeltornet

Macarons på Laudureé
Gatan Champs de Olysse är som en stor modegata med en hel del lyxbutiker. Här har du också macarontillverkaren Lauduree. Macaronsen var väldigt fräscha och smälte i munnen. Shopping blev det i bland annat Naf Naf, Permod och Disney butiken.

Fransk restaurang 
På kvällen blev det anka och Peach melba på restaurang Chartier. Hit ska du komma om du vill uppleva en fransk restaurang. Det är kö ut från restaurangen till gatan och vi fick vänta i cirka en halv timme. Jag stiger in och blir mottagen av springande och stressande servitörer men med ett leende på läpparna och mottagande gestikuleringar. Lokalen har högt i tak och ger en känsla av att stå mitt i en Fransk restaurang på film. Det är ett ständigt surrande i bakgrunden och högt tempo. Maten smakar väldigt bra och till ett rimligt pris. Vi fick betala 20 euro för huvudrätt med tillbehör och dryck, efterätt med kaffe.

Moulin Rouge besökte vi på kvällen och det var lite annorlunda från de andra ställena i Paris. Här är nattlivet och show i fokus på Molin Rouge. Vi besökte även Eiffeltornet på natten.

Sista dagen åkte vi ut med tåg cirka en halvtimmes resa till Versailles slott. Den var väldigt pampig och stor. Även trädgården var stor och vacker. På eftermiddagen handlade vi souvenirer och åkte hem.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP