My Paris 1: en Paris guide

Lördag, 18 maj 2014. My Paris 1: en Paris guide.
Vi hade planerat vår resa strax efter nyår och köpt flygbiljetter med SAS. Resan tog cirka två och en halv timme. Väl framme på flygplatsen i CDG (Charles de Gaulle) tog vi taxi till Notre Dame Saint Severin där vi hade bokat lägenhetsrum för fem personer. Läget låg bra och det gick i stort sett att gå till de flesta områden.

paris-metro

Turkiskt té i Paris
Vi inledde med lunch på restaurangen Istanbul och maten smakade suveränt och servicen var bra. Lite kul att chauffören tipsade denna restaurang då vi också var ett gäng tjejer med turkiskt ursprung. Så vi började dagen med turkiskt té i Paris.

seine

Kärlekslåsen på bron vid floden Seine
Sedan promenerade vi förbi kyrkan längs med floden Seine och kom till en bro fylld med lås. Låsen är en symbol på broarna för den eviga kärleken. Och när man gick över bron så känndes det magiskt. Det är verkligen kärlekens och romantikens stad.

louvren-glaspyramid

Saluhall och Louvren
Vi gick runt i kvarteret i Notre Dame och hamnade på en gata med butiker av olika ostsortiment, frukt och bagerier. Här köpte vi med oss lite olika ostsorter och frukt. Det var en brieost med valnötsfyllning och en annan med fikonfyllning. Riktigt goda och smakfulla. Senare mot kvällen tog vi oss in till Louvren museét och dess park. Det kändes som att man återupplevde Da Vinci koden. Väldigt vackert med glaspyramiderna och fontänen. Den vackra parken med färgglada blommor. Här kan du köpa något från de olika caféerna omkring och bara njuta av omgivningen. På kvällen tog vi oss in till Chartelet för att leta efter ett ställe att sitta och prata på. Vi hittade en karoke bar, som spelade arabisk musik blandat med fransk pop.

Fakta: I Paris finns det också cyklar som kan hyras eller om man väljer att åka med kollektiv.

More to come....

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP