Yummie Jam! Plommonsylt med kanel & nejlika

plommonsylt2

plommonsylt1

Jag är besatt. Fick plommon av min kusin häromdagen som jag gjorde plommonsylt av. Jag smaksatte den med kanel, kardemumma och nejlika. Och vet ni vad det började dofta underbart. Och resultatet blev så underbart gott. Emin gillade det och jag. Ja jag är besatt och äter det på rostade mackor till frukost och mellanmål och till kvällen med chevreost och kex och en god pepparmyntaté med honung och mjölk. Mmmmm that makes my day!

Marmeladen gjorde jag genom att klyfta plommonen. Hälla socker över plommonen, den ska precis täcka plommonnen. Så står den över natten i rumstemperatur och vattnas av sig själv. Dagen därpå lägger du i kryddorna och låter det hela koka upp i en kastrull. Koka sedan på svag värme i ca. 20-30 minuter tills det får rätt tjock konsistens. Bon apetit! :)

Çağıl  – (13 september 2013 08:54)  

hej! hur mycket plommor? kan du skriva lite detalj :)
tack!

Çağıl  – (13 september 2013 08:56)  

Hej! Hur mycket plommor användar man? och de andra ingredienter ?
tack :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP