Vridna piroger (Kivrilmis poaca)

vridnapoaca

Har bakat vridna piroger mitt i natten när barna har sovit. Man bakar ut degen med smör mellan varje deg därför blir pirogerna frasiga och riktigt goda. Pröva!

Använd grundrecept för piroger här. Men den här pirogen delar du i 20 bitar. Sedan kavlar du ut de 5 st bitarna till asiett stora rundlar, sätter ihop dem på varandra och mellan varje lager penslar du smält smör. Kavlar ut till en rektangel, skär i mitten och skär sedan ut i 10 delar. Lägg på fyllning i mitten och vrid till önskat form som ovan.

kalas_orkun

I söndags var Vera på ett kalas och tyckte det var riktigt skoj. Värdinnan hade gjort jättefina piroger med salam i som klubbor, så att barna kunde äta dem enkelt. Kul idé tyckte jag och ville dela med er. De är gjorda i smördeg. Vera´s klänning kommer från Zara och invigdes i dessa varma dagar.

Anonym –   – (31 januari 2014 22:28)  

Hej :) kan du lägga ut ditt grundrecept på pirog/pogaca? Kommer ej in på din gamla blogg och receptinlägg

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP