Kyckling Marengo

kyckling marengo

emin-matte

Idag blev det en god kyckling gryta i härlig tomatsås. Gladaste Emin höll mig sällskap när jag lagade maten och jobbade i sin mattebok.

Antal portioner: 4
Ingredienser
8 kycklinglår delar (1 kg påse)
1 msk olivolja
300 g passerade tomater (Mutti)
1 st gullök
2 dl vatten
2 tsk torkade örtkryddor
2 vitlöksklyftor
100 g blandad svamp

Ta bort alla ben från kycklingdelarna med en vass kniv. Värm hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg ner kycklingbitarna och bryn dem i 4–5 minuter, vänd dem då och då. Flytta över i en gryta. Vid sidan av stek finhackad lök, vitlök och skivade champinjoner. I en annan kastrull gör såsen genom att koka passerade tomater med vatten i cirka 5-10 minuter. Häll på passerade tomater, vatten och örtkryddor i grytan. Laga i ugnen i cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen klar. Då är köttsaften klar när du sticker en provnål i den tjockaste delen av köttet. Lägg upp kyckling och sås. Garnera med persilja.

Sofia  – (8 april 2013 10:45)  

Kan inte du lägga upp en riktigt god "sås", med turisk yougurt m.m.

Yasemin  – (2 maj 2013 14:30)  

Hej Sofia det finns redan. Kolla under taggen såser :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP