Pain au chocolate

painauchocolat

Vera2

Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain au chocolate från Leilas recept. Riktigt gott är det. Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut. :) Hon är så mysig på morgnarna när hon pratar för sig själv och har sig. Idag hörde vi henne säga ba-ba som betyder pappa på turkiska. Vi var iväg på ett bröllop förra veckan också då fick mamma & dotter piffa upp sig lite. Ha en bra söndag.

Pain au chocolate 

Ingredienser
450 g färsk smördeg på rulle
100 g nutella
50 g mörk choklad
100 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal
1 st ekologiskt ägg
Mandelspån att strö över innan gräddning

Florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
8. Pudra på florsocker innan servering.

Amy's piece of cake  – (7 oktober 2012 12:07)  

Låter så gott med dessa pain au chocolate!
Vilken fin bild på er och så kul att hon har börjat prata lite. Är det turkiska ni pratar som modersmål hemma?

Ann-Sofi MATSAFARI  – (24 oktober 2012 17:48)  

Det här är min favorit i bakväg:) Allt med choklad går väl visserligen ner men just det frasiga och chokladen blir så oslagbart gott!
Ha en fin kväll:)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP