Kandil simidi

kandilsimit

Kandil simidi är en typ av salt bakverk som man kan bjuda till teét. I den finns en speciell krydda som kallas mahlep och kan hittas i affärer med utländsk sortiment.


Ingredienser
250 gr smör
1 dl olivolja
1 dl mjölk
2 tsk strösocker
2 tsk mahlep
2 tsk bakpulver
1 äggula
10 dl vetemjöl
1 tsk salt

Pensling
1 äggvita
Sesamfrö

Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de med alla ingredienser och tillsätt sedan sakta mjöl tills du får en smidig deg. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta valnötsstora bitar av degen och forma till runda simit som du lägger över på en påt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön.  Grädda i cirka 15 minuter i nedre delen av ugnen tills de får färg.

Nena  – (31 maj 2012 21:09)  

Underbart att hitta lite nya smaker hos dig, de ser riktigt frestande ut:))
Kramar, Nena

Anonym –   – (16 juni 2012 12:04)  

har du inga nya recept

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP