Krämig pestokyckling med mozarella och soltorkade tomater

kyckling-mozarella

Fick idag hem väggord från Vinylfabriken till sonens rum med orden "Emin, så älskad från första stund". Vid bokläsningen berättade jag för honom vad det stod där och att jag älskar honom ända till rymden och tillbaks. Då svarar han med att: "- Men mamma kan du inte beställa en till där det står att jag älskar dig ännu mer ÄNDA till jupiter".  Hjärtat snyft....är dem inte för söta barn. :)

Hittade det här goda receptet på bloggen "Nyfiken på mat" men modifierade det lite. Verkligen enkelt och gott. Kombinationen av pesto med mozarella och soltorkade tomater är ljuvligt och sprider fina dofter i köket. Detta läggs till i listan av vardagsfavoriter.

Ingredienser, 4 pers
500 gr färska kycklinglårfilé
1 st påsar mozzarella
1/2 burk strimlade soltorkade tomater
Pesto efter smak (gärna egen enligt recept här)
2 dl grädde

Salt, Peppar

Pasta, tagliatelle

Gör så här
Stek kycklingen hela, de skall få fin färg tillsammans med salt och peppar.
Lägg över dem i en smord form och häll över pesto. Fyll med skivad mozzarella och strimlade soltorkade tomater och häll över grädden. Kör i ugnen på cirka 180 grader. Servera med tagliatelle.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP