Ugnsgratinerad grönsakssoppa

sebze-corba

Gott nytt år på er! Det har varit ett händelserikt år och säkert har vi många varit med om bra och mindre bra saker. Men det viktigaste är att vi ser framåt. Nu är det 2012 och jag önskar er alla att detta blir ett ännu bättre år för er. Förr oss har det varit en härlig vecka med Ronja julföreställning på Rival i början av  veckan med tapas på Ramblas i hornstull. Och ett härligt slut igår med fyrverkerier och massor av god mat med nyårskalkonen. Efter allt detta gott inleder jag med en lätt och krämig värmande soppa. :) I originalreceptet ingår kryddan garam masala som ger en gulare härlig färg till soppan, men jag uteslöt det den här gången.

Ingredienser, 4 personer
2 morötter
1 purjolök
1 fint hackad vitlöksklyfta
2 msk vatten
3 msk olivolja
6 dl vatten
6 dl mjölk
salt, peppar
(ev en skvätt grädde)

Garnering: Yoghurt med torkad mynta

Skala och skiva morötter och purjolöken i 1 cm tjocka bitar. Lägg de i i en ugnssäker form och häll över salt, peppar, vitlöken, olivoljan och vatten. Gratinera på 200 grader tills de mjuknar något.  För över i en kastrull och häll över vatten och mjölk och laga på svag värme i cirka 15 minuter. Jag hällde även i en skvätt grädde i slutet. Vid servering garnera med yoghurt.

Remsan  – (1 januari 2012 17:07)  

Ja, nu hoppas vi på ett fantastiskt 2012! Gott nytt år!

Alexandra - Kärlek på tallrik  – (2 januari 2012 01:39)  

Åh wow, soppan ser fantastisk ut, och vad trevligt att gratinera den lite i ugnen, det måste jag testa! Ha ett riktigt fint 2012 nu <3

Hanna - Bakfnatt  – (23 januari 2012 16:44)  

Mmm, det ser verkligen jättegott ut!

Yasemin  – (25 januari 2012 16:05)  

Tack Alexandra. Ja testa den gärna.
Amy: Nice :)
Hanna: Det var gott.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP