Fryst cheesecake på nyår

nyar2012-2

nyar2012

Så här såg vårt nyårsbord ut i år. Vi samlades fem familjer och körde knytkalas som vanligt. Jag hade med mig cheesecake och tårtan på bild2. Här kommer receptet från Leilas bok som var riktigt gott.

Ingredienser
4 st ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar, hallon

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner osten.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer.
7. Varva smulor och smet i en form. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar/ hallon.

Freedomtravel  – (10 januari 2012 06:07)  

Waow vilket bord! Vad gott det ser ut!

Alexandra - Kärlek på tallrik  – (10 januari 2012 15:32)  

Åh, jag kan tänka mig att cheesecaken var god, den låter ljuvlig! Vilket lyxigt nyårsbord ni högg in på <3

Remsan  – (10 januari 2012 22:17)  

Fryst cheesecake är ju såå gott!
Men all den andra maten ni åt! Vilken buffé!

Yasemin  – (10 januari 2012 22:39)  

Tackar Freedom.
Alexandra: Ja allt blir så enklare när man kör på knytis :)
Emmy: Tack ja det var gott.

Amy's piece of cake  – (11 januari 2012 19:22)  

Gjorde själv fryst cheesecake för ett tag sen, det var verkligen yummie! Din ser jättegod ut!

Bakspecialisten  – (13 april 2012 20:03)  

Fryst cheesecake kan vara bland de godaste bakverk som finns.. :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP