Krämig laxsoppa med curry

laxsoppa

Nu när det blir kallare är varma höstsoppor utmärkta att tillaga. Den här soppan är alldeles krämig och len och smakar underbart. Om du vill kan du också ha i andra skaldjur och grönsaker.

Om några dagar kommer jag presentera en tävling här där ni kan vinna något spännande, så håll utkik.

Ingredienser, 4 personer
400 g laxfilé
6 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1/2 röd paprika
1 dl purjolök, finhackad
2 dl broccolibuketter, färska
2 msk rapsolja
1,5 tsk curry
salt och malen peppar

färsk hackad bladpersilja

Gör så här
1. Hacka paprikan fint. Finhacka purjolöken
2. Häll oljan i en kastrull. Tillsätt kryddor, paprika, purjolök och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i cirka 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på hackad bladpersilja före servering.

Remsan  – (17 oktober 2011 12:19)  

Jag måste verkligen bli bättre på att laga soppor. Det är så gott och värmande. Och det kan behövas nu.

sana  – (18 oktober 2011 01:22)  

De låter riktigt gott!!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP