Manti förbereds...

manti3
Vi samlades morbror&co, bror&co hos mamma och gjorde i ordning små pastaknyten med köttfärsfyllning. Det är förberedelser inför ramadan som börjar i augusti. Keriman kavlar ut degen på bilden. - Ju mer ägg du har i desto hårdare blir degen och håller ihop bättre när du tillagar, säger Keriman. Degen görs av mjöl, vatten, salt och ägg. Den ska vara hård och efter att den har vilat släpper den sig så att man kan kavla ut den tunt. Degen kavlas ut med en tunn pinne. Man rullar in änden av degen och snurrar sedan degen fram och tillbaks så att den tunnas ut. Detta gör man i omgångar tills den blir cirka 2-3 mm tjock.
manti2
Sedan tar man en kniv och skär den i små rutor. Man kan välja att fylla dem med köttfärs eller låta de vara tomma. I senare fallet kan man istället servera med köttfärssås.
manti4
Sedan nyper man ihop dem i varje ändå om det är en fyllning i. Ifall de är tomma viker man in dem till en trekant och nyper sedan ihop i hörnen. Vill man laga dem senare går det utmärkt att frysa in dem. De tomma kan också torkas i solen för att förvara torrt. Sist kokar man pastan som vanligt och serverar med yoghurt och tomatsås.
manti
En rätt som är uppskattad och mycket god. Här hittar du recept till manti

R  – (18 juli 2012 11:56)  

Hej!

Detta är ingen "manti", du blandar nog ihop manti med tortellini. Men Tortellini är med väldigt gott :-)

Yasemin  – (1 augusti 2012 21:21)  

Hej R! Där mina föräldrar kommer ifrån kallas det så, det är helt säkert manti det kallas i turkiet.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP