Auberginemeze

patlican_yoghurt

Aubergine är en självklarhet när här ska grillas. Den för glöda på grillen tills skalen mjuknar. Dem skalar man av och hackar auberginköttet fint. Blandar med yoghurt, en pressad vitlök, salt i en skål. Bryn lite olja med torkad mynta, chilipeppar och häll över fint. Servera till kött.

Idag ska vi samlas och göra egen färsk pasta till den turkiska rätten manti. Emins favoriträtt.
Läser just nu "En halv gul sol" och blir intresserad av den afrikanska matkulturen. Ha en fin solig lördag!

Nena  – (10 juli 2011 14:53)  

Oj vad gott det ser ut...en helt ny ratt for min del och latter riktigt frestande:))

Alexandra - Kärlek på tallrik  – (10 juli 2011 15:11)  

åhå, det här låter perfekt för mig som är vegetarian, ibland vill man variera auberginen lite från fylld aubergine och moussakan ;)

Anna  – (13 juli 2011 08:52)  

Tack för alla mattips, detta ska göras i helgen :)
Anna

Pernilla  – (2 augusti 2011 22:33)  

Åh, vad gott. Det måste jag prova!
När du grillar auberginen, skär du den först då, eller grillar du den hel?

Yasemin –   – (9 augusti 2011 10:06)  

Pernilla: Jag grillar den hel.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP