Choklad moussetårta

tårta

Jag har inte hunnit uppdatera så mycket på sistone. Jag hinner inte riktigt med här. Men är verkligen tacksam att ni kommer och tittar in. :) Förhoppningsvis blir det mindre att göra snart.

Här kommer recept på en smarrig tårta. Botten blev dock lite hård för min del kanske för att den blev kvar i ugnen för länge. Eller vad tror ni?

Ingredienser
90 gram smör
100 gr mörk choklad
1 ägg
1 äggula
2 dl socker
1/2 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker

Vit chokladmousse
200 gr vit choklad
4 äggulor
6 dl vispgrädde

Botten
Smörj en form cirka 26 cm i diameter. Smält smöret och lägg i den grovt hackade chokladen. Blanda ihop till en massa. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i chokladmassan och övriga ingredienser. Fyll formen med smeten och grädde i 175 mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Mousse
Smält chokladen och låt svalna. Vispa ner äggulor en i taget i chokladen. Vispa grädden och rör ner i chokladsmeten. Bred över browniebotten och ställ i frysen i några timmar.

Anonym –   – (4 maj 2011 09:43)  

Ha,ha, skulle tro det :) altså att den gräddats för länge!! Men så fin på bilden,Måste smakat härligt!!Känn ingen press för att du måste blogga!!! Vi tittar in ialla fall lite nu och då.Desto nroligare när du gjort ett inlägg,eller lagt upp bilder. Ha de. Kram Anne-Marie.L

Yasemin  – (4 maj 2011 10:37)  

Linda: Tack, trots hård botten gick den att äta. :)
Anne-Marie: Nej, jag har det som hobby och gör när jag hinner. Desto roligare när jag får kommentarer och besök :)

Anonym –   – (4 maj 2011 11:15)  

Fullständigt underbar blogg, och jag önskar jag kunde laga mat!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP