Söta macaroons (mandelkakor)

macaroons

Macaroons (mandelkakor) är inte alls svåra att göra. Mandeln köper jag skållad och maler i en handmixer. Det går hur bra som helst.

Ingredienser, cirka 35-40 macaroons
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, cirka 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 4-6 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Garnering Färdiga sugarpaste figurer

Gör så här 
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar är den färdig. Häll i de torra ingredienserna samt karamellfärgen i marängen och blanda varsamt. Klicka ut med två teskedar, cirka 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila cirka 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 10-12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna. Fyll kakorna med smörkrämfyllningen och sätt ihop dem till söta små macaroons.

Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Klar.

Cupcakesfluffan  – (26 april 2011 21:32)  

Så fint det blev med hjärtat på

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP