Lamm med quinoa

lamm

April är fullbokat för min del, både vardag och helg. Det är uppbokade kalas, matevent, fika och kulturfirande på Kungsträdgården, seminarium och kurs på jobbet. Så om det är lite dåligt med uppdatering här vet ni varför. Men det kommer självklart komma upp bra inlägg. Hoppas ni får en bra vecka. Kram.

Ingredienser
lammstek utan ben, cirka 1 kg
1-2 msk rapsolja
3-4 vitlöksklyftor
1 msk timjan
svartpeppar, salt

Sätt ugnen på 250 grader. Strö rikligt med salt runt om steken. Hacka vitlöksklyftorna.Blanda vitlök, olja, kryddor och timjan i en skål. Pensla steken noga runt om med denna blandning.

Sätt in steken i ugnen på ett galler över en långpanna. Låt stå tills steken fått en fin gyllene färg. Sänk då temperaturen till 120 grader. Låt stå i cirka 1 1/2 timmar eller tills innertemperaturen är cirka 65 grader. Ta ut och låt vila en stund.

Mårtenssons kök  – (11 april 2011 21:53)  

Lamm tillhör absolut vår favoritmat, så gott och så mycket som man kan göra med det.

tina  – (12 april 2011 09:26)  

Hoppas du får en fin vecka, kram!

Jenny- Matlust  – (15 april 2011 19:35)  

Ser super gott ut. Lamm är ju riktigt gott. =)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP