Vaniljsemifroddo med valnötter och choklad

semifroddo

Mmmmm jag känner smaken i gomen fortfarande. Smaken av fluffig vaniljsemifroddo. Äntligen tog jag tag i saken och gjorde min alldeles egna semifroddo enligt Leilas recept. Och den var alldeles alldeles....UNDERBAR. Hädanefter tänker jag göra min glass hemma. Tänk att du slipper alla onödiga tillsatser och får en så mycket fräschare och godare glass. Och det bästa av allt är att du kan smaksätta den precis som du vill. Jag tror att jag är besatt. :)

Ingredienser, 4-6 personer
4 ägg
1 dl strösocker
4 dl grädde
1-2 bitar hackad mörk choklad
5-6 st hackad valnötter

Garnering Banan, maräng, chokladsås

Gör så här
Dela vitan från gulorna. Vispa i en skål gulorna med hälften av strösockret poröst. Vispa i en annan skål grädden och tillsätt i äggsmeten.
Vispa vitorna med resten av sockret till ett hårt glansigt vitt skum. Gör marängtestet genom att vända skålen upp och ner. Blanda försiktigt ner det i äggsmeten. Lägg upp i en tålig skål och frys i 3-4 timmar.

Nena  – (28 mars 2011 23:22)  

gud vad gott, perfekt som dessert! Skriver upp bland mina recept for det har ar vart att testa:)) Kramar,
Nena

Anonym –   – (14 april 2011 12:26)  

hej! skulle gärna vilja veta var skålarna/faten på bilden kommer ifrån, har letat och letat men inte hittat något svar... så är verkligen tacksam för svar! jättefin blogg föresten, hittade hit för första gången för inte så länge sedan och har redan hunnit testa ett recept, riktigt gott var det!

Unknown  – (14 april 2011 12:32)  

Hej Anonym, dem är inköpta från min resa i Istanbul- från Pasabahce (Turkiets motsvarighet till Cervera). Det finns glas från märket i Sverige men ingen egen butik ännu.

Unknown  – (14 april 2011 12:33)  

Vad roligt att receptet du testade var lyckat förresten :) Vilket var det?

Anonym –   – (14 april 2011 22:31)  

Hej igen, tack så mycket, särskilt för så snabbt svar :) Synd bara att de var inköpta utomlands, hade nämligen för mig att jag sett dom någonstans här i Sverige (eller på någon annan blogg kanske) så det slog mig aldrig att de kanske inte ens var härifrån ;) Det var turkiska 'grytan' med morötter - la dock till potatis också, och serverade den med ris - enkelt och gott!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP