Nyttiga potatisvåfflor

potatisvaffla

Våffeldagen infaller den 25 mars. Jag har gjort nyttigare potatisvåfflor.
Här kan ni också se vanliga våfflor som jag gjort inlägg om tidigare.

Ingredienser, 6-8 våfflor
2 ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
5 potatisar
eventuellt 1/2 dl mjölk

Knäck äggen i en djup skål. Vispa ner mjöl och bakpulver. Smält smöret och låt svalna något. Skala under tiden potatisen och riv den grovt. Tillsätt genast i smeten ihop med smöret och blanda allt väl. Blir smeten för tjock späder du den bara med en skvätt mjölk. Grädda som vanliga våfflor. Servera med klick creme fraische.

Cupcakesfluffan  – (17 mars 2011 20:57)  

Våfflor är himla gott det, låter spännande med potatisvåfflor

Therese Östberg  – (20 mars 2011 11:27)  

Så perfekt - jag letar inspiration till en mezebuffé och hittar hit! Trevlig blogg!

Cecilia  – (21 mars 2011 16:00)  

Spännande med potatisvåfflor!

Helena S  – (21 mars 2011 19:25)  

Våffeldagen ja! Borde vara en röd dag. :-) Vi brukar alltid ha våffel-orgie på jobbet då.

Remsan  – (21 mars 2011 19:28)  

Jag brukar också göra raggmunkar i våffeljärnet. Blir ju så fint mönster på dem.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP