Klassisk laxpuddding

laxpudding2

laxpudding

När vi hade café brukade vi också servera laxpudding. Det var ett tag sen vi åt det här hemma. Det som är bra med gratäng är att det blir mat över till dagen efter, så kan man vila istället. .)

Ingredienser, 4-6 personer
10 st potatisar
250 g laxfilé
1 st gul lök i skivor
0.5 dl finhackad dill
1 msk ströbröd
lite smör
2 st ägg
4 dl mjölk
0.5 dl grädde
salt, peppar

Gör så här
1. Koka potatisen nästan färdig i en gryta med lättsaltat vatten. Låt den svalna, skala och skiva den. Skär sedan fisken i tunna skivor.
2. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, dill och lax. Salta och peppra mellan varje lager. Är laxen väldigt salt behöver man inte salta så mycket. Avsluta med ett lager potatis.
3. Vispa ihop äggstanningen (ägg, mjölk, grädde, salt, peppar) och slå den över. Om du hinner låt formen stå två timmar i kylen, så hinner äggstanningen tränga in ordentligt.
4. Värm ugnen till 225 grader. Fördela ströbrödet över formen och klicka på lite smör. Grädda laxpuddingen i cirka 25 minuter, tills ytan har fått fin färg.
5. Låt den stanna i ett par minuter och stjälp sedan upp den på ett fat eller servera den direkt ur formen.

Nena  – (2 mars 2011 22:32)  

Smasigt med laxpudding, aldrig testat att laga hemma men det ser riktigt gott ut.
Ha en underbar kvall,
Nena

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP