Bröd med sesamfrön

bilik

När jag var liten brukade mamma göra detta bröd, som innehåller mjölk och smör och är mjukt och väldigt gott. Riktigt goda när de är nygräddade med smör och ost till. Ha nu en trevlig helg.

Ingredienser
1 st jäst
1 l mjölk
200 gr smör
nästan 2 kg vetemjöl
1/2 msk salt

Penslig Ägg, sesamfrön

Gör så här
Smält smöret i en kastrull och lägg i lite av mjölken så att vätskan blir ljummen. Lös upp jästen i vätskan i en bunke. Lägg i resten av mjölken, salt och vetemjöl och jobba till en smidig deg. Jäs degen i en halvtimme. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje deg avlångt och skär i rektanglar som på bilden. Jäs ytterligare i en kvart. Penlsa med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de har fått färg.

Cupcakesfluffan  – (26 mars 2011 19:29)  

Låter som himla goda bröd :-)

Helena S  – (28 mars 2011 21:23)  

De här bröden låter jättegoda, jag skriver ut receptet! :-) Jättefin bild på dig på headern, förresten!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP