Varm rostbiff med grönsaksfräs

auberginefras

rostbiff-varm

Här kommer receptet på huvudrätten som jag lovade. På tallriken finns också stekt potatis och sallad. Smaklig måltid.

Ingredienser, 4-6 personer
cirka 1 kilo rostbiff färsk
salt och malen svartpeppar
1 klyfta vitlök

Gör så här Värm ugnen till 125°. Gnid in pressad vitlök och krydda köttet med salt och peppar.
Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen. Stek till innertemperatur 60°. Det tar cirka en timme för ett kilo kött.
Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det. Skär i ½ cm skivor. Laga sås av stekskyn eller sila den bara och servera till.

Grönsaksfräs
2 Aubergine
1 Squasch
1 Charleston (grön turkisk paprika)
1 Tomat stor
Olja
Salt, peppar

Skiva aubergine och squasch i bitar. Stek dem i rikligt med olja till de mjuknar och ta av från värmen. Gör en tomatsås genom att skala och hacka en tomat. Stek i olja med kryddor. Låt puttra i några minuter. Blanda med aubergine och squasch.

Alper Celik  – (12 februari 2011 00:56)  

Biff'e bayılıyorum yaa, süper olmuş buda valla acıktım şimdi :)

Yasemin  – (12 februari 2011 10:06)  

Ne guzel isde, yapmasi cok da kolay :) Olmadi bir gun Bahar´la gelin ikram edeyim :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP