Söt efterrätt med valnötter (Bulamac)

bulamac

Såg ni Let´s Dance igår. Vad duktiga alla par var och de fick väldigt höga poäng av jurun. Jag gillade att de hade filmtema. Till frukost åt vi jättegoda muffinsscones idag. Nu ska jag spela "Lär om bokstäver" med Emin.

Här kommer receptet på Bulamac. En söt efterrätt som serveras efter huvudrätten i Turkiet. Det speciella i den här efterrrätten är Pekmez, som görs av innevånarna själva i Cappadocia. I den trakten finns det mycket vindruvor och det tillverkas även mycket vin där. Men får man inte tag på pekmez kan man även göra på socker.

Ingredienser, 4-6 personer
6 dl vatten
2 dl pekmez (druvsaft) (eller socker)
1 dl vetemjöl
1 dl hackad valnötter
15 gr smält smör

Blanda ihop allt i en kastrull. Värm på medelvärme och rör om tills det får en tjock konsistens. Häll upp i en form och strö över smält smör och valnötter. Servera ljummen.

Cupcakesfluffan  – (12 februari 2011 21:31)  

ser himla gott ut det där och valnötter är så gott

M A T B L O G G E N  – (13 februari 2011 09:13)  

Det ser verkligen jättegott ut! :-)

/ Jenny

charlotta  – (14 februari 2011 09:25)  

den ser helt fantastisk ut! hoppas att ni har haft en fin helg!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP