Nyttigt yogabröd

yogabrod3

yogabrod2

yogabrod

Denna morgon bytte jag ut den svarta duken mot den gula. Visst blev det fint? Nu behöver jag en bukett tulpaner till bordet, så är det vår hemma hos oss. Det är små knep att ta till för att piffa upp vardagen. Och varför inte baka ett eget nyttigt bröd. Den här sveper du ihop i en enda rörelse (nästan). :) I hade med sig Pastirma från Turkiet på mittbilden. Så det åt vi som pålägg, väldigt gott.

Vad många ni är som börjar titta in här förresten, och jag får många trevliga mail av er läsare. Tack för att ni kikar in i mitt krypin. :)
Trevlig söndag.

Ingredienser, cirka 10 bitar bitar
25 g jäst (½ paket)
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
3½ dl havregryn (gärna fiberberikade)
3/4 dl krossade linfrön
4½ dl vetemjöl

olja
eventuellt också diverse frön och kärnor, t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön (etc)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Häll ljummet vatten i en skål. Smula ned jästen i vattnet, och tillsätt sedan salt och honung. Rör sedan ned de övriga ingredienserna i blandningen. Rör runt (med t ex en träslev) till en lös deg. Täck över skålen och låt degen jäsa i cirka 40-50 minuter. Olja en plåt väl, och häll över degen från skålen. Låt degen flyta ut (som en stor, rund och platt "bulle") och platta försiktigt till den om det behövs. Strö över de frön/kärnor som du vill ha på ditt bröd. Grädda i mitten utav ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.

Källa: Bloggen Tårtspecialisten

Nellie - Sockertussen  – (6 februari 2011 15:35)  

Vad gott brödet du bakat ser ut!
Det är ju så gott med hembakat bröd =)
Ha en underbar söndag!
//Nellie

Cupcakesfluffan  – (6 februari 2011 20:31)  

så gott brödet ser ut, alltid kul med nya brödrecept som jag kan testa på

Mårtenssons kök  – (7 februari 2011 19:53)  

Ser riktigt gott ut, bra med linfrö i, det gillar magen:)

Cecilia  – (7 februari 2011 21:01)  

Så fina bilder! Vårigt och härligt bord. Inte utan att man längtar efter sol =)

Remsan  – (7 februari 2011 22:32)  

Yogabröd det både låter och ser ut som något för mig. Jag gillar riktigt grova bröd.
Det är ju så himla trevligt att hälsa på i ditt kryp in och hitta spännande recept. Fortsätt så!

Erika - Bakglädje  – (8 februari 2011 16:16)  

Det ser ut som en gott bröd. Härliga bilder!

charlotta  – (9 februari 2011 10:14)  

åh, vilka underbara bilder! jag väntar fortfarande på att våren ska komma till göteborg, hoppashoppas den kommer snart!

Ann-Louise  – (1 juni 2011 08:49)  

Som gammal yogi blir jag genast förförd av ditt yogabröd. :) Ser så gott ut!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP