Helgfrukost med morotsscones

morotsmuffins

Ute är det kallt och vitt. Det är så himla underbart att få sitta vid fönstret och solen glänser med sina vackra strålar. Så imorse blev det en avslappnande helgfrukost med morotsscones i muffinsform.


Ingredienser, 4 personer.
3 dl yoghurt
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl rivna morötter
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl socker (valfritt)

Gör så här
Blanda alla torrvarorna i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner yoghurten och morötterna och rör ihop till en lös deg. Fyll muffinsformar 2/3 upp. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Erka Perka  – (19 februari 2011 13:09)  

Visst är det härligt med nybakade scones. Imorse jag bakade också scones till frukost. Det blev med havre och nötter, ska snart slänga upp en inlägg. Fortsatt trevlig helg!

charlotta  – (19 februari 2011 15:26)  

det låter som en riktig drömfrukost! vi åt frukost på stamcaféet i morse, det var mysigt det med! :=)

hoppas ni har en fin helg!

Nellie - Sockertussen  – (20 februari 2011 18:37)  

Morotsmuffins lät ju helt underbart!
Jag har aldrig bakat scones, måste prova det =) Tack för att du delar med dig av ditt recept1
Kram
//Nellie

Yasemin  – (20 februari 2011 19:32)  

Erika: Ja, scones till frukost är både gott och enkelt.
Charlotta: Det är inte fel att äta ute ibland heller. :)
Nellie: Varför gömma ett bra recept. De är till för att delas. :)

Mårtenssons kök  – (20 februari 2011 19:38)  

Så gott, bra recept som är enkelt och går snabbt att kocka till. Det gillas:)

Helena S  – (21 februari 2011 19:18)  

Morotsscones är ju en jättebra idé! Det måste jag göra på söndag! Synd att det bara är måndag... ;-)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP