Mumsiga moccarutor

moccarutor

Moccarutor, snoddas, kärleksrutor, chokladrutor, etc. Kärt barn har många namn. Har gjort dessa ett flertal gånger, men har missat att lägga upp det på bloggen. Here they come...Bon apetit!

Ingredienser
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g choklad

Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter, prova med en sticka. Låt svalna. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera i rutor.

Cupcakesfluffan  – (29 januari 2011 07:16)  

moccarutor är så gott, sambons absoluta favoritkaka när det gäller mjuka kakor

Erika - Bakglädje  – (29 januari 2011 16:43)  

Jag har inte bakat den kakan någon gång, men jag har smakat den många gånger och den är mycket god.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP