Att säga förlåt...

Jag träffade två av mina barndomsvänner från grundskolan. Det är något alldeles speciellt med vänner som vi har växt upp med tycker jag. Man är med om saker, både goda och dåliga. Bara en sådan sak som att jag kommer ihåg bådas hemnummer, fast man inte använt det på 15 år. :) Så när jag träffade dem värmdes mitt hjärta av att se deras fina ansikten. Att se dem le och höra att de är lyckliga och nöjda. Samtidigt fanns där något i mitt hjärta som gjorde ont. Med en utav vännerna bröt jag upp på ett olyckligt sätt tidigare. Och visst gjorde jag misstag som jag kan se idag. Så hur gör man för något som skedde för tio år sedan, ber man om förlåt? Självfallet! Alla gör vi misstag här i livet. Misstag finns för att ta lärdom av. Just därför är det så viktigt att kunna säga förlåt. Detta är en försoning med vårt inre. Att se in i sig själv och inse sitt misstag. Kommer hon att förlåta mig? Det vet jag inte. Det är upp till henne. Men jag själv kan i alla fall gå vidare i livet med ett friskare hjärta. :) Eller vad tycker ni?

BTW: På söndag kommer jag publicera mina matinlägg. Har glömt min kamera hos en vän och inte kunnat lägga upp nyårsmaten. :)

Helena S  – (7 januari 2011 10:51)  

Absolut! Min kompis har precis återfått kontakten med sin gamla bästis hon växte upp med, hon är 46 idag, och jag vet att hon är jätteglad nu över att de hörs av igen!

Yasemin  – (7 januari 2011 11:30)  

Åhh Helena, så härligt att höra :)

Erika - Bakglädje  – (7 januari 2011 12:25)  

Jag håller helt med dig, klart man ska säga förlåt om man har möjligheten.
Jag gjorde samma sak för ett tag sedan, bad om ursäkt till en gammal vän som jag stötte på efter att inte sett varandra på flera år. Minnet av det som hänt gjorde ont och det kändes skönt att äntligen säga förlåt efter att det gnagt i mig länge.

Erka Perka  – (7 januari 2011 21:08)  

Yasemin, att säga förlåt när man verkligen menar det är både svårt och stort. jag hoppas du gör det. Din vän kanske inte ens tycker att du behöver säga förlåt men som du skriver så för ditt eget hjärtas skull. Och även om hon inte kan förlåta dig så kommer hon säkert uppskatta ditt försök till förlåtelse och kanske kan hon då förlåta dig senare om inte ännu. Finns det något sätt du kan gottgöra henne? Med gottgörelse kan man visa att man verkligen menar det man säger och man ge sig själv möjligheten att ställa allt tillrätta. Fast ett förlåt är som sagt både svårt och stort att såga så det räcker långt. Go girl!:-)

Veronica GW –   – (7 januari 2011 22:27)  

Absolut! Jag har gjort samma resa vid ett tillfälle dvs ett olyckligt uppbrott och har nu som lite mera vuxen och mogen gjort det enda rätta och bett om ursäkt. Tyvärr accepterades det inte, men jag blev iallafall mycket lättare.

Yasemin  – (8 januari 2011 13:12)  

Erika: Jag bad om förlåtelse den dagen. Men det är som du säger väldigt svårt, jag gick runt i fem år och försökte säga förlåt men till slut kom orden fram. :)
Veronica: Du gjorde det rätta och skönt att du själv blev lättad.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP