Lussekatter formade som hjärtan

lussebulle


Såklart bakade vi även lussebullar. Dem blev alldeles mjuka och goa. Visst blev denna lussehjärta fin?

Jag vann tävlingen hos Kardemummagumman och ska få hem en jättefin kokbok. Tack Nette! :)

Ingredienser, ca 35 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kvarg , saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.

Martina  – (16 december 2010 08:39)  

Ja, varför inte göra dom hjärtformade, jättefina!

Yasemin  – (16 december 2010 11:29)  

Martina: Ja why not liksom :) hehe

Remsan  – (20 december 2010 04:37)  

Vilken rolig tradition att hjälpas åt att göra julgodis!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP