Kycklinggryta med grönsaker

kycklinggryta2


kycklinggryta

Idag äter vi en värmande kycklinggryta med svamp, röd paprika och purjolök. På bordet lyser ljusen och ger en härlig stämning. Att njuta lite varje dag och se de positiva gör oss alla gott.

"Minns gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag!"

Ingredienser, 2-4 portioner
3 msk olja
1 st gullök
1 st vitlöksklyfta
2 st kycklingfiléer
1/2 röd paprika
1/2 purjolök
5-6 st champinjoner
2 dl grädde
Salt, peppar

Gör så här
Tärna löken och bryn den i olja tills den får färg.
Skär kyckling, vitlök och grönsaker i bitar. Tillsätt kycklingbitarna i pannan och fräs till de får färg. Tillsätt sedan alla grönsaker och fräs några minuter.
Till sist tillsätt mellangrädden, salt och peppar. Låt koka 15 minuter på medelvärme. Servera med ris.

Cupcakesfluffan  – (6 december 2010 21:01)  

Dt där låter som en himla god kycklingryta, sparar genast receptet

Mårtenssons kök  – (8 december 2010 18:06)  

Enkla kycklingrätter äter vi på kors och tvärs här hemma. Denna påminner lite om en maträtt som vi gjorde för ett tag sedan, mumsigt.

Helena Ljunggren  – (9 december 2010 11:34)  

Så fräscht och gott.

Hos mig, www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights

Yasemin  – (11 december 2010 23:16)  

Ska genast kika Helena. :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP