Ruccolapaj med soltorkade tomater

hem


ruccolapaj

Den här pajen är vegetarisk och får en väldigt fyllig smak av soltorkade tomater. Köpte hem fina ljuslyktor från märket Miljögården på Bromma Blocks. Nu är det dags att tända ljusen eftersom det börjar bli mörkare.

Reportagekursen på Poppius går förresten jättebra. Idag fick jag veta av min lärare att jag fått praktikplats på en välkänd tidning under julen. Ska bli så kul att få sina texter publicerade och prova att jobba på ett nytt område. Jag kan dock inte avslöja vilken tidning det är än. Hoppas att ni också mår bra. Kram.


Ingredienser 4-6 p
2,5 dl vetemjöl
75 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt

Fyllning
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® vispgrädde
2 ägg
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Källa: Arlaköket nr 2 2001

Anna  – (9 november 2010 06:43)  

Godmorgon, jag blev nyfiken på dig via en annan blogg, älskar ju turkisk mat så denna blogg passar bra :)
Min man är från Turkiet och vi bor nu i Sverige så han kan ju en del matlagning men kul med lite andra tips.
Ha en bra dag! Kram Anna

Erika - Bakglädje  – (9 november 2010 14:58)  

Vad spännande med praktikplats, hoppas det kommer att bli kul. Pajen låter spännande och god.

Remsan  – (9 november 2010 22:10)  

Vad spännande det låter! Ser fram emot att få veta mer ;-)
Den här pajen är så god! Har haft den flera gånger på bufféer.

Nena  – (9 november 2010 23:25)  

Alskar rucola, for att inte tala om rucolapaj...otroligt smaskigt!
Lycka till med praktiplatsen, later spannande:)
Kramar,
Nena

Tara  – (11 november 2010 08:45)  

Ååå, vad ggott det låter! Måste testa!:D

sana  – (12 november 2010 20:27)  

Låter riktigt smarrigt!! och ser gott ut ;d

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP