Pimpad rulltårta

rulltårta


Vill man göra i ordning en snabb fika på jobbet kan man köpa en färdig rulltårta och garnera med grädde eller bär. Var på en konstataljé i förra veckan med Emin, och han föll verkligen för all konstverk. Undrar om han trots allt ska bli konstnärlig som mig eller teknisk som sin pappa. :)

Ingredienser, 15-20 skivor
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning
2-3 dl lätt mosade, färska bär eller sylt

Garnering
Grädde och färska bär

Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär.

sana  – (18 oktober 2010 01:21)  

Det ruligt att göra rulltårta bli snygg ocg såg underbar ut! jag köpte aldrigt rultårta eftersom jag tycker att de är för söt för mig, men tack för tips för pimpad rulltårta jag gillar mycket hihi.

Erika - Bakglädje  – (18 oktober 2010 10:30)  

ulltårta är riktigt gott. Med lite grädde och bär blir det en riktig liten bakelse.
Det är alltid spännande att se vilka gener sina barn ärver. :-)

Cupcakesfluffan  – (18 oktober 2010 20:46)  

rulltårta är himla mumsigt och allrahelst som rulltårtsbakelse

Daniella - BakeCake  – (23 oktober 2010 11:17)  

Rulltårta är ju så himla gott! Ha en jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake

Remsan  – (24 oktober 2010 19:54)  

Om Lowe fick bestämma skulle vi baka rulltårta minst en gång i veckan. Och visst snabbt är det ju gjort.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP