Kalas Banofee pie

banofeepie
Hej kära vänner, det är så kul att se att ni kommer in trots att jag inte hunnit uppdatera på sistone. Det värmer att se att mina recept kommer till nytta. Jag har haft en hektiskt tid senaste månaden, men ack så roligt. Parallellt med jobb har reportagekursen på Poppius börjat och det är så roligt att låta orden skrivas ut på papper. Förra veckan gjorde vi ett reportage om Söderhallarna, vilket var riktigt skoj.


Sedan har det här tråkiga med valet skett, att SD kommit in. Det är så tråkigt att det finns personer med främlingsfientliga åsikter och att de kommer in i riksdagen. Jag undrar hur de inte kan se det positiva med mångfalden. Är det inte bäst för samhället att ta del av olika kulturer. Lite som att krydda maten. Utan kryddan ingen smak. :)

Förutom detta har Emin börjat på teater på kulturskolan. Han tycker att det är så roligt att klä ut sig, göra i ordning scenen och hitta på historier. Han har redan börjat fundera på vad han ska vara för djur nästa gång. :)
Jag hoppas att ni också har det bra. Ni får gärna lämna någon kommentar ibland. Kram kram...

Här kommer recept på en mycket enkel och god paj. Ett säkert kort på barnkalaset.

Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm

Gör så här:
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka i två timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera.

Förbered botten. Krossa digestivekexen i en mixer. Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.

När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt svalna.

Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestivebottnen med detta. Skiva tre bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och hackad daim! Recept från bloggen Kakburken.

Anonym –   – (26 september 2010 08:47)  

Vad kul att Emin har hittat något som han tycker om. Banoffepaj är väldigt smaskigt. Det händer att jag svänger ihop en ibland. :-)

tina  – (27 september 2010 12:50)  

Wow vilken paj, skulle gärna smaka. Kram

Erika - Bakglädje  – (30 september 2010 20:33)  

Kul att läsa från dig igen. Den där pajen ser farligt god ut. Har hört talas om namnet, men aldrig testat själv.

Jenny  – (10 oktober 2010 23:37)  

Den här pajen ser ju jätte god ut! =)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP