Syrlig Key Lime Pie

keylimepie
När det var soligt väder hade vi grillkväll hemma hos oss. Till efterrätt provade jag den här goda pajen.


Ingredienser, 4-6 portioner
Botten:
300 g digestivekex
125 g smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
2 st ekologiska äggulor
4 st limefrukter, saft

Till servering
Vispad grädde

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en rund pajform. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna.

Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limesaft. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna och servera med vispad grädde.

Martina  – (11 augusti 2010 09:27)  

Pst, du har fått en award av mig, kika in på bloggen.... ;-)

Erika - Bakglädje  – (11 augusti 2010 17:34)  

Jag har sett något liknande recept tidigare och det låter vansinnigt gott. Nu måste jag ju prova.

Yasemin  – (11 augusti 2010 22:35)  

Martina tack. :)
Erika: Ja jag har också sett den här på flera bloggar. Leila har den här i sin nya bok. Prova den definitivt. :)

Helena S  – (12 augusti 2010 09:13)  

Key Lime Pie är ju supergott! Man kan göra mycket kul med kondenserad mjölk. Jag kokade en burk i 3 timmar i söndags, och gjorde glass av dulce de lechen som det blev av den. Det blev så gott att Olof och jag slogs om glassmeten som var kvar i bunken. Jag ska blogga om den snart, ska bara prova att göra den igen med lite mindre socker i, det blev rätt så sött med dulce de lechen OCH massa socker...

Så du har jobbat på Expressen, vad kul! Är du kvar där, eller gör du något annat nu?
Kram!

Anonym –   – (12 augusti 2010 14:55)  

Hej Yasemin! Jag undrar om du kan hjälpa mig med en grej. DU vet när det står ett paket bakpulver på turkiska recept, vet du då hur mycket det blir i teskedar när man omvandlar det. Tack i förhand!

Yasemin  – (12 augusti 2010 17:13)  

Hej Anonym,
oftast är ett paket bakpulver i turkiska recept 1 tsk. Lycka till.

sana  – (12 augusti 2010 22:30)  

Din paj ser riktig gott ut!!
innan bakade jag cheesepaj och använde jag kondenserad mjölk också det fantastisk gott och jag tror jag kommer att använda ditt recept nästa gång när jag ska baka paj hihi ;D

Remsan  – (13 augusti 2010 05:14)  

Key Lime Pie är nog en av de godaste desserterna. Jag tycker den är godast att bara smaksätta med lime som du gjort. I en del recept är det kanel eller annan smaksättning.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP