Mochacupcakes med fluff

cupcakechoklad_fluff


cupcakechoklad_fluff2
Om två timmar ska jag på 30-års kalas och har bakat massor med cupcakes. Mochacupcakes med fluff. Tidigare har jag gjort cupcakes med frosting. Men häromdagen var jag inne och tittade på den fina bloggen "Tårtspecialisten" och uppräckte att man även kan ha fluff. Det lät mycket enklare och godare med grädde och choklad. Jag ville ha höga muffins så jag var försiktig med att inte blanda för mycket när jag tillsatt vetemjöl. Och så gräddade jag dem i varmluftsläget. Och det blev alldeles fina mina mochamuffins. Så glad man kan bli för en sådan här sak. :)

Ingredienser, 12-16 st
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Tillsätt den i smeten och rör om.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chokladfluff:
Fluff liknar mousse och görs av choklad eller godis/karameller. I min har jag:

3 dl vispgrädde
1oo g mjölkchoklad
80 g mörk choklad

Gör så här:
Häll vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i vispgrädden. Sätt plattan på låg värme. Rör om emellanåt, så att chokladen inte bränns vid. När all choklad har smält helt och hållet, ta av kastrullen från värmen och låt det svalna i minst 6 timmar. Annars finns risk att konsistensen blir konstig (den skär sig och blir grynig). Sedan vispar man den tills den blir tjock.

Formarna är från Åhlens.

Erika - Bakglädje  – (21 augusti 2010 19:19)  

Har inte tänkt på att man kan använda fluff att spritsa med. Det måste jag testa, det finns ju så mycket gott fluff.
Snygga cupcakes du gjort! De kommer att uppskattas på festen.

Helena S  – (22 augusti 2010 18:22)  

Fluff är ju toppen! Jag har använt det i en kaka en gång, den på sidan 80 i Vinterns Söta. :-)

Gillade du Knight and Day? Jag var och såg den för ett tag sedan, och jag tyckte den var jättebra! Ikväll blir det äppelpaj (har varit sugen på det ända sedan jag fick Allt om Mats senaste nr i lådan häromdagen med äppeltema) och Jamies Matrevolution i USA kl 20.00 på femman med de skräpätande amerikanska barnen.

Remsan  – (22 augusti 2010 22:42)  

Ja, vad fina de blev. Du och jag misslykades ju båda med att få till Leilas morotsmuffins. Man vill ju att de ska bli höga o fina.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP