Enkel vinbärskaka

vinbarskaka
Då var det fortsättning på bakning med de röda vinbären. Den här gången blev det en enkel vinbärskaka, som jag fått recept på från Elin.


Röda vinbär anses förebygga diabetes och magproblem. Vinbären innehåller gott om pektin och passar därför bra till gelé och marmelad. Pektinet har flera goda egenskaper. Som vattenlöslig fiber kan de fungera som näring åt de goda tarmbakterierna. Det finns både E-vitamin och C-vitmin och båda är antioxidanter. (Källa:Frukter&bär)

Ingredienser
75 g smör
2 stora ägg
2,5 dl socker
2,5 dl mjöl
ca. 2 dl röda vinbär

Smält smöret och rör ihop ägg, socker, mjöl och smör. Det ska inte vispas fluffigt utan bara blandas (som när man gör kladdkaka). Häll upp i smord form. Lägg vinbären på och tryck ner dem lite lätt i smeten. Grädda i 200° i högst 22 minuter (kolla efter 16 minuter, kan va klart redan då.) Kakan ska vara kladdig i mitten men torr i kanterna (som kladdkaka).
Ät som den är eller med glass/grädde/vaniljsås.

Anonym –   – (13 augusti 2010 09:25)  

Tack för att du inspirerar mig!
Hälsningar från småland :)

Yasemin  – (13 augusti 2010 11:36)  

Anonym, tack vad glad jag blir när du säger så. :)

Remsan  – (13 augusti 2010 23:13)  

Min faster brukar göra någon liknande kaka med hallon. Den är kladdig i mitten och så lite syrliga hallon. Gott med vinbär istället.

Malin  – (17 augusti 2010 01:49)  

Låt inte alls dumt! :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP