1515 meze i Guinness Rekordbok

1515 meze buffé i Istanbul kom med i Guinness Rekordbok
På buffébordet fanns meze av ingredienser som jag inte ens kunde föreställa mig. Där fanns bl.a. auberginesallad med pumpa, aubergine med jordgubb, vita bönor med pesto, linsbullar, kronärtskocksallad med advoado, vitkålssallad med räkor och morotsdolma med apelsin.

Landslagskockarna berättar att de har förberett sig i 90 dagar. Dem sista 15 dagarna har de inte ens sovit ordentligt. De har jobbat helt på fantasin och börjat med listor i olika kategorier. Sedan har de stämt av så att inget av recepten liknar varandra.

1515 mezenas kategorier är:
Aubergine, Kronärtskocka, Pancar, Bönor, Vitkål, Morot, Blomkål, Kereviz, Bamya, Gurka, Potatis, Lök, Purolök, Ruccola, Semizotu, Oliver, Paprika, Kasanj, Yoghurt, Klassisk, Yöresel, Tomat, Couscous, rädisa, Ost, Kött, Fisk, Ris, Advocado, Kyckling.

Här kan ni se bilderna från meze bordet, som är format som en raki-flaska.

Remsan  – (7 juli 2010 23:16)  

Det var alltså 1515 olika meze?! Helt otroligt! Vilken buffé! Och så roligt!

Yasemin  – (11 juli 2010 12:35)  

Stämmer, eftersom Turkiet består av så många olika kulturer och folkslag så blev detta möjligt. :) Verkligen kul.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP