Test av Folkets Bröllopstårta på P4

Mia Öhrn, Jag, Sebastien Boudet. Till höger de goda macaroonsen jag fick från Sebastien.

Här är vi redo att smaka på tårtorna. :)

Morgnar är verkligen inte min grej, men när jag tillfrågades om att testa tårtor så tänkte jag inte en sekund. :) Kvart i åtta träffas vi utanför Kafe Kajak för en disskusion om Folkets Bröllopstårta på P4. Jag får skjuts av Ismail till Västerbroplan, men därifrån vet jag inte var kafeét ligger. Jag börjar springa runt i Rålambshovsparken och frågar en dam om vägen. Till slut kommer jag fram och där sitter Sebastian Boudet, konditoriägare/bloggare och Mia Öhrn, matskribent/konditor/bloggare. Kort därefter kommer även programledaren Åsa Maj Jonzon som har med sig Folkets Bröllopstårta. Hon har med sig tre olika tårtor. En från ett storköp som inte ens innehöll hallonsylt, en från ett välkänt bageri som var väldigt torr och innehöll inte något crisp och så en tredje som vi alla var eniga om att den smakade bäst och besvarade förväntningarna. Emellanåt småpratade vi om helt andra saker, bla om surdeg, turkisk hälsosam mat och om tillsatser i mat. Det var verkligen riktigt trevligt att få vara med två professionella konditorer och höra om deras diskussioner. Då jag berättade att tårtkulturen inte är så stark i Turkiet föreslog Mia att man skulle kunna öppna ett svenskt bageri i Turkiet och ja det kanske inte är så tokigt. :) Vad tror ni?

Här kan ni höra klippet.

Remsan  – (9 juni 2010 12:29)  

Det låter väl som en bra idé! Verkar finnas mycket andra godsaker och bakverk i Turkiet. Kombinera smaker från dessa med tårta.
Kul att få vara med och provsmaka tårta, träffa Sebastian! och prata i radion :-)

Helena  – (9 juni 2010 19:45)  

Åh vad roligt det låter! Varför händer det aldrig något sådant i Kalmar? (Fast vi fick ju Ben och Jerrys... ;-)

Unknown  – (10 juni 2010 01:41)  

Ja Emmy, det var jätteskoj o träffa andra bloggare.

Tina: Yes it was :)

Helena: Ja du fick ju din Ben&Jerry till slut. Så glad jag är för din skull. Men jag tror nog Folkets bröllopstårta ska säljas i Kalmar med. Gör den inte?

Mårtenssons kök  – (10 juni 2010 20:26)  

Provsmaka tårtor låter ju inte helt fel...
Ett svenskt bageri kanske hade gått hem i Turkiet, vem vet. Om inte annat så för alla svenskar som älskar att resa dit på semester (oss inräknat...)

Dubbelörn  – (11 juni 2010 07:39)  

Härligt att få höra klippet :).

Har en känsla av att det är grädden som många turkar har svårt för ;). Åtminstone är det så för dem jag känner. Men brukar göra marängtårta med färska jorgubbar, lemoncurd o vaniljvisp. Det brukar alltid gå hem. Likaså med frusen grädd o jordgubbsfyllning :).

Kram

Nena  – (12 juni 2010 12:15)  

Gott at provsmaka tartor, jag hade ocksa sprungit dit om jag bodde i narheten:))
Kramar och onskar en harlig helg!!

Loulas Kök  – (13 juni 2010 19:14)  

Men vad spännande att få prova tårtor och vara med i radio! Tummen upp :D

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP