Seabream (Cupra)

sea-bream


Den här säsongen blir det antingen grillat, sandwich, sallader eller äta på uteserveringar. :) Häromdagen grillade vi favoritfisken Seabream. Den innehåller väldigt mycket vitt kött och är lite mildare i smaken. Till den åt vi auberginesallad. Till efterätt önskade Emin sig banan och choklad, så det blev hajkbanan på grillen. :)

Ingredienser, 2 personer
2 st a 800 g Seabream (Cupra på turkiska)
Citronpeppar, salt

Gör så här
Rensa fisken, men behåll huvudet. Skölj fisken. Skär ett par skåror i fisken över ryggen med en vass kniv. Krydda med citronpeppar och mycket salt. Låt vila ca. 15 min. Grilla först ena sidan, och sedan andra. Servera med grillade grönsaker och sallad.

Anonym –   – (17 juni 2010 10:38)  

Blev heelt överlycklig när jag hittade din blogg!!!! Min pappa är från Turkiet, och tyvärr har jag inte så mkt erfarenhet när det gäller att laga turkiska rätter. Men nu blir det verkligen ändring på detta. Ska ringa min syster på en gång och berätta om din blogg!!

Hälsningar

Leyla

Yasemin  – (17 juni 2010 12:50)  

Hej Leyla, Vad roligt att du tyckte om min blogg. Jättekul att få positiv respons. Ni blev min dag räddad :) Meddela gärna när du testat recepten och om ngt var kontigt eller bra, så vet jag. ;)

Häls. Yasemin

Petra Bloggar  – (17 juni 2010 16:52)  

Jösses vad smarrigt! Är man bjuden? ;-)

Birgitta Höglund's Mat  – (18 juni 2010 08:51)  

Det där är en av mina absoluta favoritfiskar när jag är i Turkiet. Lite benig, men ack så god. Här hittar du recept på min variant från i höstas.
Trevlig helg./ Ps. Tårtan idag ser fantastiskt god ut. Bra att kunna få njuta av en läcker tårta, när man inte tål gluten :)

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/10/26/timjankryddad-cipura-med-citronsmor-och-kokta-morotter-farsk-valnot-och-dill/

Yasemin  – (18 juni 2010 09:31)  

Ja, visst måste du Birgitta också få njuta av tårtor och gott :)

Yasemin  – (18 juni 2010 09:32)  

Petra så klart att du är bjuden. Kom förbi vetja ;)

Petra  – (25 januari 2011 13:37)  

Ser gott ut. Jag grillar seabream i detta nu ;)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP