Resa till Fethiye - Ölüdeniz

ölüdeniz
Fethiye

Dag 1
Vi är framme på kvällen i Antalya flygplats. Därifrån tar vi vår hyrbil och kör till Fethiye. Det kostar 25 euro per dag. Vi checkar in på lägenhetshotellet ”Ant apart hotel”, som vi blev tipsade av Turkiska turistbyrån på Kungsgatan. Det kostar 400 kronor per natt med frukost. Ägarna av hotellet jobbar själva dag och natt. Det här är perfekt om du söker ett mysigt hotell med personlig relation. Nu under sommaren har de själva flyttat in i hotellet och hela familjen är här. Väldigt skönt att det redan efter 10-tiden på kvällen lugnar sig i staden och hotellet. I Alanya tystnar inte ljuden först vid 3-tiden på natten.


Dag 2- Ölüdeniz
Ölüdeniz ligger i Fethiye, söderväst i Turkiet. Det är oftast bilder från den här stranden ni ser på bilder som visar Turkiet. Vattnet är riktigt klarblått och det sägs att man kan bada i det året om. Enligt en sägen har havet fått namnet från en kärlekshistoria. Förr i tiden var den här hamnen viloplats för de som bedrev handel mellan arabländerna. Och en gång kom en kapten med sin son. Sonen ser en vacker kvinna Belikiz som han faller för direkt. Även tjejen får tycke till sonen. Belikiz väntar dagligen på bergen att hennes älskade ska komma. Och han försöker vid varje tillfälle att komma. En dag då vågorna är kraftiga får far och son problem. Då säger sonen, som lärt känna området genom att han träffat sin Belikiz, att det finns en plats naturlig hamn. Pappar tror att han använder detta för att få träffa sin kärlek. Under diskussion träffar en paddel sonen och han ramlar i vattnet. Då märker pappan att vattnet blev helt still och att de är på hamnen. Och tjejen som väntar ser sin älskade drukna. Då kastar hon sig också ner från bergen. Båda dör. Därför har havet fått namnet "Ölüdeniz", som betyder döda havet.
Det var lagom med folk tycker jag. Förmodligen för att de tar betalt vid inträdet. I området fanns även restauranger och kiosker. Vi åt sandwich med kyckling.
Vi gick till den delen av havet som kallas blå lagunen. Där är havet inte grunt alls och inga vågor. Det var med andra ord perfekta stället för Emin, som här kör sin fina Rorri-bil.

ölüdeniz_battur
Emin ville jättegärna åka i delfinbåtarna, som är trampcykel båtar. Vi cyklade i dem i en timme och utforskade området. Verkligen en avslappnande omgivning. På kvällen gick vi runt i staden och köpte med oss färska grönsaker och bröd för att äta i rummet.

Daniella - BakeCake  – (26 juni 2010 20:51)  

Grattis Yasemin!
Du blev en av vinnarna i Lyckas Med Mat tävlingen!
Gå in på BakeCake för att läsa mer om det!

Och vilka underbara bilder, jag blir så avundsjuk!
Ha det jätte bra!
Kram Daniella - BakeCake

sana  – (26 juni 2010 22:45)  

hade en fin midsommar!

Daniella - BakeCake  – (26 juni 2010 23:13)  

Sv: Kan du inte se inlägget? Konstigt.. Testa gå in på BakeCake en gång till, annars om det inte funkar kan du mejla din adress till bakecake@hotmail.se :) Kram

Kalasgott  – (27 juni 2010 15:53)  

Åh vad underbart!! Jag älskar Turkiet, det är ett av världens vackraste länder tycker jag!

Helena S  – (27 juni 2010 21:41)  

Åh vad härligt ni verkar ha det! Jättekul med resereportage på bloggen! :-)

Laura  – (11 juli 2010 22:55)  

Tack så mycket, men vår semester tog slut för mer än en månad sedan, har bara inte lagt upp bilderna från Kusadasi förrän nu! :)

Ni verkar också ha haft en fin semester! Jag är också jättesugen på att åka till Fethiye och kusten väster om Antalya, men det får bli någon annan gång! Önskar er en fortsatt fin sommar!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP