Paradisets lustgård: Rosendals trädgård

djurgarden

Att stiga in i Rosendals trädgård är som att komma till paradisets lustgårdar. Rosendals trädgård ligger på Djurgården i Stockholm. Det är grönt och stilla. Här odlas ekologiska plantor, blommor och kryddor. I en av växthusen finns cafeét med massor av gott på menyn. Det absolut bästa här är alla äppelträden som man kan sitta under och njuta av solens strålar. Vi tog båda varsin ostmacka med druvjuice. Och en morotskaka till kaffet som smakade riktigt gott. Jag kan verkligen rekkomendera en visit hit. Jag kommer definitivt att återvända.
rosendal3
Brödet var väldigt luftigt med pumpafrön och rosmarin. På äppelträden satt söta skyltar.
rosendal1
Blommor och växter för försäljning.
rosendal2
Massor med goda bakelser och kakor från cafeét. Emin sprang omkring bland träden och hade väldigt roligt.

Helena  – (7 juni 2010 07:40)  

Jag håller med, det är jättefint på Rosendal! Förra våren var jag där med min kompis som bor i Stockholm, och vi fikade och satt i solen och gick runt och myste. Jättehärligt! I Kalmar där jag jobbar har vi en jättemysig gård som heter Krusenstiernska gården, med blommor och äppelträd, och så här års när vädret tillåter brukar mina jobbarkompisar och jag ta med oss våra lunchlådor dit och sitta på en filt och äta våra lådor. Till efterrätt brukar man kunna köpa hembakta kakor och saft från ett litet stånd. :-)

Loulas Kök  – (7 juni 2010 20:49)  

Här har jag faktiskt varit med!!!Visst är det mysigt där. Vi har sprungit tjejmilen med jobbet ett par gånger och minst två av gångerna har vi fikat där. Gillar dina reportage av Stockholm, ger lust att se mer.
Visst är det mycket att göra dessa veckor före semester och så. Tur att den snart är här. Jag jobbar bara två veckor till..sen blir det sovmorgon!!!
Har du haft det bra i helgen?

Birgitta Höglund's Mat  – (8 juni 2010 22:45)  

Rosendahl är ett ställe jag alltid åker till, när jag har möjlighet vid Stockholmsbesök. En riktigt härlig oas. Ni ser ut att ha haft en väldigt mysig dag :)

missfranklin  – (14 juni 2010 19:34)  

åh, så sugen man blir på att åka till rosendal, ett av smultronställena man måste besöka när man är i stockholm. du var inne på min blogg för ett tag sedan och jag blev självklart superglad! ska hålla god koll hos dig, ser ut att finnas fantastiskt mycket härlig inspiration, och jag håller med texten i din profil, man blir jätteglad av kommentarer, tack... :-)

Martina  – (16 juni 2010 08:19)  

Det är så fint på Rosendal, har bara varit där en gång (bor i Göteborg).

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP