Linsbullar (Mecimekli köfte)


Ingredienser, ca. 40 st
4 dl röda linser
2 dl småkornig bulgur
6 dl vatten
2 st gul lök
1 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
3-4 st finhackad salladslök
1 knippe finhackad persilja
1 dl saft av citron
Salt, torkad mynta, turkisk rödpeppar

Gör så här
Skölj linserna väl. Häll upp i en kastrull med vatten och koka upp tills linserna mjuknat. Ta av från värmen och lägg i bulgur och stäng locket. Vänta tills bulgurn sväller.
Under tiden kan du göra såsen genom att skala och finhacka löken. Bryn dem i olja tills de får färg. Tillsätt nu purén och blanda. Häll över såsen medans den är varm i kastrullen med bulgur och linserna. Blanda ordentligt. Konsistensen får inte vara för torr, tillsätt då mer olja. Eller om den är för lös kan man tillsätta lite mer bulgur. Låt massan svalna. Tillsätt sedan de finhackade gröna, citronsaften och kryddorna. Blanda lätt med handen och forma ihop till avlånga bullar.

Nena  – (25 juni 2010 14:57)  

Oj vad gott det har ser ut att vara, riktigt smaskigt och kul att bjuda pa!
Onskar dig och din familj en Glad Midsommar:)
Har i Italien blir det ingen Midsommar tyvarr men jag ska laga till nagot gott hemma i alla fall:))

charlotta  – (29 juni 2010 13:19)  

wow, vad gott det där ser ut! hoppas du får en fin semester!

tina  – (29 juni 2010 22:16)  

Men åh vad gott detta låter. Bokmärker receptet, tack för tips och hoppas att du har en finfin semester!

linnea –   – (18 augusti 2012 21:50)  

Riktigt goda, en ny favorit bland alla vegetariska rätter! Passar jättebra som picknickmat också.

Yasemin  – (21 augusti 2012 21:44)  

Kul :) Jag gilla den oxå.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP